Klaus går med kjole!

Klaus går med kjole! 



Vi har de sidste 4 uger arbejdet med modul 2 - Køn, seksualitet og mangfoldighed. Vi har haft undervisning i blandt andet børns seksualitet, familieformer, kulturforståelse og læringsmiljøer. Vi afslutter modulet i morgen med en fremlæggelse. Vi fik til opgave at lave et æstetisk udtryk som skal fremføres på en "markedsplads". Vi har valgt at lave et filmklip, som skal illustrer en case vi selv har udarbejdet. Vores case i ord lyder sådan: 

Klaus er i børnehave og bliver hentet af forældre (almindelig samtale mellem forældre og pædagog). Pædagog: vi har leget udklædningsleg og Klaus har selv valgt kjolen
Mor reagere ved at blive sur og siger: hvorfor har du kjole på?! 
Mor og Klaus kommer ud: Mor siger igen, hvorfor har du taget kjole på?
Klaus siger: Niels har faktisk to mødre, og han må gerne have kjole på, og det er faktisk også meget nemmere at komme til min tissemand når jeg skal tisse
Mor siger surt: Du skal ikke gå og vise din tissemand frem og hvad tror du også din far ville sige til det?

I vores case kan man se at Klaus' mor reagere voldsomt på, at Klaus har valgt at tage kjole på under dagens udklædningsleg. Dette gør Klaus' mor fordi kun kommer fra en kultur hvor kønnene er mere opdelt, og hvor blandt andet homoseksualitet ikke er accepteret. Klaus' mor ser på situationen med en biologisk og socialkontruktionistisk kønsforståelse og tror derfor at Klaus ikke vil blive en "rigtig" mand, hvis han går med kjole og derfor leger "pige lege".

Klaus udtrykker også at det er nemmere at komme til sin tissemand når han har kjole på. Dette gør han pga hans børneseksualitet, som gør ham nysgerrig på sig selv og andre. Dette reagere Klaus' mor også voldsomt på, fordi hun ser på det med voksne seksuelle øjne og synes Klaus er upassende når han snakker om sin tissemand.

Grunden til Klaus' mor ikke reagere særligt voldsomt overfor pædagoger er fordi hun agere frontstage og har påtaget sig en rolle. Derimod når Klaus og mor kommer ud, reagere moren mere voldsomt fordi hun kan være sig selv, og er backstage.

Her kan i se vores filmklip med casen: https://www.youtube.com/watch?v=YR24ul68mW0

Vi synes dette modul med køn, seksualitet og mangfoldighed har været utrolig spændende, og givet os en masse ny viden.

God vind!










Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hvad fanden er NUZO?!

Relationsdannelse

Anerkendelse vs. Ros